Dømmer du andre, dømmer du også dig selv

 

Bland dig udenom – andres liv er deres valg

Lyder det lidt barskt? Det kan give dig meget mere ro og samtidig bedre relationer, hvis du gør det!

Kender du også til det, at du synes at tingene skal gøres på en bestemt måde? Måske tænker du, at hvis han/hun gør sådan her, så bliver det hele meget bedre?..

Det kan være alt fra til hvordan man burde klæde sig, opføre sig, hvad man skal bruge sit liv på eller hvor ryddeligt der skal være i ens hjem.

Det er noget de fleste gør en gang i mellem – vi vil gerne hjælpe eller fixe!

Jeg kender det kun alt for godt fra mig selv. Jeg vil rigtig gerne hjælpe andre mennesker, og det er jo i og for sig ikke skidt, men det er sådan at hvad der er rigtigt for dig, ikke nødvendigvis er rigtigt for andre.

Man kan se på det som en fodboldbane, hvor du har din halvdel og de andre har deres. Hvad du gør på din halvdel skal de andre ikke bestemme.

Så ved at øve sig på at blive på egen banehalvdel – og have det godt med at vide, at de andre er et andet sted i deres liv, og det valg de træffer er baseret på deres erfaringer og der hvor de står lige nu – så slipper du ansvaret for noget du egentlig ikke kan gøre noget ved alligevel!.

Det giver en enorm frihed at slippe ansvaret for, at andre mennesker skal have det godt (på den måde som du synes vil være godt).

Og har du tænkt på, at hvis der er mange regler for hvordan andre skal gøre/være, så har du også mange regler for hvordan du skal være/gøre?

Hvordan ville det være ikke at have dine regler, for hvordan du skal være for at være god nok? Og bare vide at du er god nok.

Jeg er kommet frem til, at det er bedre for mig at være på min egen banehalvdel – og er enormt taknemmelig for, at jeg nu er coach, og kan hjælpe mennesker, uden at bevæge mig ind på deres banehalvdel.